Αγκαλίτσα

Στρύμωνος 9, Πάτρα, τ.κ 26442

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

+30 2610 423845

Email

info@agkalitsa.gr

Η Φιλοσοφία μας

Η φοίτηση του παιδιού στο Παιδικό Σταθμό – Νηπιαγωγείο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και μοναδικούς σταθμούς στη ζωή του. Είναι η πρώτη φορά που θα αποχωριστεί το οικείο οικογενειακό περιβάλλον και ο ρόλος του Σχολείου είναι ακριβώς αυτός: να προετοιμάσει το παιδί για να προσαρμοστεί και να ενταχθεί φυσιολογικά στην κοινωνική ζωή και τον κόσμο της μάθησης.”

Ο σταθμός “Αγκαλίτσα”, που λειτουργεί από το 2012 σε ένα καταπράσινο και φιλικό περιβάλλον στην Πάτρα, υποδέχεται το παιδί σε μια ζεστή αγκαλιά, σε μια σίγουρη και ασφαλή δεύτερη οικογένεια γεμάτη από αγάπη, στοργή και ασφάλεια.

Στην “Αγκαλίτσα”, τα παιδιά μαθαίνουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο και μέσα από δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας να εξοικειώνονται με τη γλώσσα, τα μαθηματικά, τις νέες τεχνολογίες και τα αγγλικά. Εκφράζονται μέσα από διάφορες μορφές τέχνης: εικαστικά, θέατρο, μουσική και παιδική λογοτεχνία. Καλλιεργούν το πνεύμα τους με εξορμήσεις εκπαιδευτικού, περιβαντολλογικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αλλά και το σώμα τους με καθημερινή γυμναστική. Ψυχαγωγούνται και παράλληλα αναπτύσσουν την ομαδικότητα μέσα από ποικίλες ασκήσεις κοινωνικοποίησης και δημιουργικό παιχνίδι.
Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα αποσκοπούν στη σταδιακή εισαγωγή και εξέλιξη του παιδιού στους διάφορους τομείς ανάπτυξης, εντοπίζοντας παράλληλα την μοναδικότητα του κάθε μαθητή. Εξασφαλίζουμε τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ενώ συγχρόνως τα οδηγούμε, με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, στην επόμενη βαθμίδα μάθησης, το Δημοτικό.
Βασιζόμενοι στις αρχές μας, κάνουμε πράξη καθημερινά το όραμά μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου, πιο αποτελεσματικού, πιο χρήσιμου, και πιο ευχάριστου για τα παιδιά.

Τα προγράμματα στηρίζονται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, σε προγράμματα των Πανεπιστημίων και στις σύγχρονες αντιλήψεις για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών. Στο σχεδιασμό των προγραμμάτων και στην επιλογή των θεμάτων λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τα ενδιαφέροντα των παιδιών, οι προηγούμενες μαθησιακές και κοινωνικές τους εμπειρίες, η προσωπικότητα και το πολιτισμικό πλαίσιο του κάθε παιδιού, γιατί μάθηση προκύπτει όταν ο μαθητής νιώθει ότι αυτό που γίνεται τον αφορά.

Παράλληλα τα προγράμματα:

  • αναδεικνύουν τα ατομικά χαρίσματα και τις δεξιότητες των μαθητών.
  • εξασφαλίζουν διαδικασίες και μεθόδους που επιτρέπουν στους μαθητές να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα και να διαμορφώσουν κριτήρια επιλογών.
  • καθοδηγούν τους μαθητές προκειμένου να συνδυάσουν τη μαθησιακή εμπειρία με τις πραγματικότητες του κόσμου που τους περιβάλλει.
  • ενισχύουν την πρωτοβουλία, την αυτενέργεια, καλλιεργούν την εκτίμηση και τον σεβασμό στον άνθρωπο και τις πανανθρώπινες αξίες.
  • προσφέρουν στο μαθητή εξειδικευμένη γνώση και εμπειρίες.